Ezbere verilen cevap her daim 48 saattir. Çok yanlış olmamakla beraber birkaç serbest değişkene bağlı olarak bu süre değişebilir.
Sporcu Ektomorf bir yapıda ise toparlanma (recovery) süreci uzayacaktır. Oysa bir Endo-Mezomorf idmanlı ise günde çift idmana bile ‘Bana mısın’ demeyecektir. Antrenman periyotlaması, Eğitmen tarafından vücut tipi analizi yapılarak düzenlenmelidir.
Antrenmanı seven ve bunun zıttı zor toparlanan kas grupları vardır. Örneğin bilekler (wrist), karın ve calflar tip 1 fibril yoğunluklu kaslar olduğundan haftada 4-5 kez çalıştırılmasında bir sakınca yoktur. Ancak aynısını göğüs-sırt-kol kasları için söyleyemeyiz.
Isınma (Adaptasyon) Programı bitirilmiş ise, antrenmandan sonraki gün kaslarda hissedilen ağrı düzeyi, bize aynı kas grubunu tekrar çalıştırıp çalıştırmamamız hakkında fikir verebilir. Ancak burada yaşanılan en büyük yanılgı, Lying Barbell Triceps Extensions (Alna Triceps) benzeri fazla eksantrik (kasın kasılırken aynı zamanda uzadığı) egzersizlerde aşırı gerdirmeye bağlı ağrının kassal zorlanma ağrısı ile karıştırılmasıdır. Bu yanılgı Hamstringlerde de (Üst Baldır) sıklıkla yaşanır.
Isınma (Adaptasyon) Programında hafif ağrıların üzerine gitmemek Isınma sürecinin uzamasını sağlayabilir. Ancak ileri seviye bir sporcu sürekli yüksek ağrı hissediyor ve kilo artıramıyor, hatta bazı durumlarda düşürüyorsa (Diyet Döneminde Değil İse!) Over-training’den (Aşırı Çalışma Hali) söz edilebilir. Program gözden geçirilmeli, sporcunun beslenme ve hayat tarzı (yeterince dinlenme imkanının olup olmadığı) sorgulanmalıdır.